ISIS-ovac uhićen nakon povratka u Njemačku: Nagovaraju nas da se vratimo kući i napravimo pokolj

Screenshot: YouTube

SIMPATIZER ISIS-a koji je uhićen nakon povratka iz Sirije u Njemačku rekao je da njihovi fanatični vođe nagovaraju strane borce da se vrate kući i naprave pokolj sličan pariškom, piše Daily Mail.

Muškarac, poznat kao Harry S., rekao je da je preko 750 ISIS-ovaca iz Njemačke zamoljeno da se vrate nazad u Njemačku kako bi izveli napade slične onom u Parizu.

Dvadesetsedmogodišnjak iz Bremena tvrdi da su mu za vrijeme njegovog boravka u Siriji nudili da sudjeluje u egzekucijama zatvorenika, ali tvrdi da je odbio.

Danas ga se sumnjiči za pripadanje terorističkoj organizaciji iako njegov odvjetnik tvrdi da mu je klijent čist.

U Siriju je otputovao 2014. godine, ali ju je napustio nakon tri mjeseca nakon što se razočarao u život kakav se zapravo živi na teritoriju takozvane Islamske države. ISIS-ovi fanatici obučavali su ga u kampu zajedno s još pedeset ljudi. Satima su, kaže, stajali na žarkom suncu, a marševi su trajali po čitav dan. Tko bi zaostajao ili odustao bio bi brutalno pretučen od nadređenih. Nakon što je prošao obuku priključio se jednoj ISIS-ovoj jedinici, ali nikada nije sudjelovao ni u jednoj bitci. Najviše je vremena provodio s austrijskim fanatikom Mohamedom Mahmoudom i berlinskim reperom Denisom Cuspertom. Za obojicu se smatra da su poginuli u zračnim napadima koalicijskih snaga.

Spomenuti Cuspert postao je jedan od čelnih ljudi ISIS-a zadužen za propagandu, a radio je na montiranju video materijala jer je imao iskustva na tom polju.
 

Pročitajte više