Izišao 12. broj "Kronike"

IZ TISKA je nedavno izišao 12. broj časopisa "Kronika", koju izdaje Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

U proslovu "Kronike" glavni urednik Tomislav Sabljak govori o korespondenciji hrvatskih pisaca koju stavlja u kontekst s općom elektronskom komunikacijom u kojoj je, kako ističe, dovoljno nekoliko klikova na PC-u da bi se zakoračilo u svijet mašte.

O pismima Kamovljeve Kitty Pauli Juliji Kaftanić piše Mladen Urem, a pisma Ive Vojnivića hrvatskim povjesničarima i kritičarima uredili su Tihomil Maštrović i Andrea Sapunar. Tomislav Sabljak potpisuje uredništvo pisama Marije Jurić Zagorke, Ljube Wiesnera, kao i Krležina pisma Ivi Raiću i Zdenku Balabaniću.

Pisma Ive Kozarčanina Radmilu Dimitrijeviću, koje je taj znanstveni suradnik beogradskog Filozofskog fakulteta 1959. poklonio Odsjeku za povijest hrvatske književnosti HAZU, uredio je Antun Pavešković.

O korespondenciji Drage Ivaniševića i Giuseppea Ungarettija u posljednjem broju "Kronike" piše Hrvojka Mihanović Salopek, a o pismima Marijana Matkovića Dušanu Karpatskom Dušan Karpatsky.

Pisma Dubravka Ivančana uredio je Bartul Matijaca, dok je Ivan Golub objavio pisma iz vlastite korespondencije.

Časopis "Kronika izlazi već pet godina, a 12. broj je izišao za 2002. godinu.

(Hina) kt az

Pročitajte više