Kako se riješiti ovrhe? Odgovore daje Toni Milun na velikoj konferenciji

Foto: Filip Bašić

OVRHU na svojim računima ima više od 230.000 građana te još 15.000 poslovnih subjekata. Ukupni iznos ovrha popeo se na više od milijardu kuna. To je osobni, financijski, ali i društveni problem.

Najviše dužnika je u Sisačko-moslavačkoj županiji, slijedi Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska te Grad Zagreb. A građani najviše duguju bankama i državi. Problem ovrhe nikako nije jednostavno pitanje za koje postoji jednostavan odgovor, nego zahtijeva ozbiljan i cjelovit pristup kako bi se sagledali svi aspekti koji dovode poduzetnike i građane do blokada. 

Odgovore na pitanja o problemima s ovrhama daje Milunova konferencija o financijskoj pismenosti

Kako pomoći blokiranima da dobiju drugu priliku u životu a da se pritom nijedna strana ne osjeća zakinutom ili oštećenom? Koji su najčešći uzroci ovrha i kako u praksi funkcionira sustav pomoći, što se od mjera pokazalo najučinkovitijim u deblokadama građana i kad se one mogu očekivati u Hrvatskoj? 

Odgovoriti na ova pitanja cilj je jednog od panela na prvoj "Konferenciji financijske pismenosti Toni Milun", koja se održava 15. rujna u Zagrebu. Na konferenciji će na 30 predavanja, radionica i panela stručnjaci objasniti povezanost financijske pismenosti građana sa smanjivanjem loših financijskih odluka.

Vuk Vuković objasnit će sve o recesiji, govorit će se i o problemima koje donosi inflacija

Financijska pismenost posebno je važna u vrijeme kada su sve glasnije najave recesije.

Zbog turističke sezone recesija će kod nas pokucati na vrata nešto kasnije nego u susjednim zemljama. A doktor političke ekonomije s Oxforda Vuk Vuković objasnit će što točno znači recesija te što sve konkretno mi kao građani, radnici, poduzetnici možemo poduzeti da bismo je ublažili i spremnije se nosili s posljedicama po naša primanja i, naravno, kredite, za čiju otplatu svi strahujemo.

Uz recesiju koja dolazi, inflacija je već tu, zbog čega će Hrvati izgubiti vrijednost od vrtoglavih 25 milijardi kuna svoje štednje u samo godinu dana, a kako to izbjeći, još je jedna od tema konferencije. Ovdje pogledajte ostale predavače i paneliste

Milun je odlučio smjestiti program u čak tri dvorane kako bi, pojašnjava, maksimalno pomogao poduzetnicima i građanima. Programska direktorica Anita Cvetnić već mjesecima s govornicima i panelistima priprema teme konferencije. Cijeli program možete pogledati ovdje

Foto: Filip Bašić

Kako se Milun prihvatio organizacije konferencije kakve dosad nije bilo u Hrvatskoj

Milunu je ovo prva konferencija, ali naglašava da je to sadržajno najbogatija konferencija financijske pismenosti u Hrvatskoj. Pitali smo Tonija kako je došlo do toga da se prihvati organizacije takvog događaja. 

"Kada imate odličan tim vrhunskih profesionalaca iz Meritum komunikacija, kada se možete baviti sadržajem umjesto organizacijom, tada je sve puno lakše, barem meni. Postoje tvrtke koje su prepoznale važnost financijskog opismenjavanja i koje već podupiru različite projekte. One koje su nas podržale moram istaknuti", rekao je.

"Veliko hvala Algebri te tvrtkama i brendovima Kaufland k.d., Finax, Minimax, Croatia osiguranje mirovinsko društvo, Fina, Addiko Bank, Centar Zlata, Princ Card Systems, Entrio, EOS Matrix, Keindl Sport, Raiffeisen mirovinski fondovi, Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo, Julius Meinl, Coca-cola HBC, Udruga eCommerce te K-Classic. Također hvala i medijskim pokroviteljima Index.hr, Zagreb plakat, Go2digital, Division OOH i Laganini FM", dodao je.

Kako do ulaznica

Ulaznice se mogu kupiti kroz sustav Entrio. Sva predavanja i panele moći ćete pratiti putem online streama, a cijena takve ulaznice iznosi 875 kn. Za sudjelovanje uživo potrebno je izdvojiti 1250 kn, međutim u tu cijenu uključeno je i godišnje članstvo u Toni Milun Friends Clubu, čime se, kako naglašava Milun, između ostalog dobiva mogućnost sudjelovanja na pet online radionica financijske pismenosti koje koštaju 1250 kn.

Ulaznice za studente i srednjoškolce mogu se nabaviti po cijeni od 250 kn za fizičko sudjelovanje i 200 kn za online sudjelovanje. Sudionici konferencije mogu osvojiti i nagrade, a iz organizacije konferencije izdvojili su bicikl CUBE AIM PRO u vrijednosti 3999 kn. Ulaznice su dostupne ovdje

A za one koji se odmah odluče na kupnju ulaznica za konferenciju, Tvrtke EOS Matrix i Raiffeisen mirovinski fondovi subvencioniraju 100 ulaznica za fizičko i 100 ulaznica za online sudjelovanje. Tako da će dvjesto najbržih ulaznicu moći kupiti po znatno nižoj cijeni, odnosno za sudjelovanje uživo 625 kn i sudjelovanje online za 400 kuna. 

Sadržaj donose Index i Konferencija financijske pismenosti Toni Milun u suradnji te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više