Kandidat HNS-a Branislav Bibić predstavio se na HTV-u

KANDIDAT na listi Hrvatske narodne stranke (HNS) u 1. izbornoj jedinici Branislav Bibić istaknuo je da HNS nudi program razvoja gospodarstva, ulazak Hrvatske u Europsku uniju, program za reformu pravosuđa i javne uprave, program obrazovanja i znanosti te reformu poljoprivredne politike.

HNS je moderna građanska snaga, u stalnom usponu, okrenuta budućnosti i rješavanju konkretnih problema hrvatskih građana, čine je sposobni pojedinci i timovi koji su već pokazali da znaju i mogu pridonijeti uspjehu i napretku Hrvatske, rekao je Bibić.

Cilj HNS-ova programa gospodarskog razvoja je gospodarski rast od 6,5 posto godišnje i daljnje smanjene nezaposlenosti od 40 posto, stvaranjem uvjeta za razvoj poduzetništva izgradnjom i modernizacijom infrastrukture i omogućavanjem boljeg funkcioniranja državnih institucija, naglasio je.

Po njegovim riječima program "U Europu s HNS-om" krovni je program stranke iz kojeg proizlaze većina ostalih programa, jer smatraju da je ulazak u EU prvorazredan cilj hrvatske politike.

U okviru reforme pravosuđa HNS planira provesti edukaciju sudaca i informatizaciju sudstva kako bi se sudski predmeti okončali u godini u kojoj su zaprimljeni. Kroz reformu obrazovanja i znanosti HNS planira povećati efikasnost i kvalitetu visokoškolskog sustava, a kroz poljoprivrednu reformu poljoprivrede stvoriti poljoprivrednika-poduzetnika bitnog potencijala za razvoj hrvatskog gospodarstva, rekao je Bibić. Naglasio je da su HNS-ovi uspješni projekti društveno poticane stanogradnje i izgradnje autocesta, jamstvo njegove uspješnosti i ubuduće.


Pročitajte više