Vatrogasci zaustavljaju paniku zbog požara na smetlištu kod Koprivnice: "Nema otrovnih plinova"

Foto: Čitatelj Indexa

DANAS poslijepodne izbio je veliki požar na regionalnom odlagalištu otpada Piškornica kod Koprivnice.

"Trenutno je akcija gašenja u tijeku. Zahvaćena površina je trideset puta pedeset metara. Riječ je o običnom smetlištu. Požar je pod kontrolom, dečki su na terenu", rekli su za Index iz koprivničke Javne vatrogasne postrojbe danas poslijepodne. No, kako javlja čitatelj koji nam je ustupio fotografije, vatrogasci imaju problema da požar stave pod kontrolu. Na nekoliko mjesta pojavila se vijest da je požar van kontrole i da se zrakom šire otrovni plinovi.

No, u večernjim satima iz koprivničke Javne vatrogasne postrojbe su nam sve to demantirali.

"To nije istina, požar je u potpunosti pod kontrolom. Trenutno traje natapanje, bagerom se razgrče smeće kako bi se natopila unutrašnjost pa da se ne bi požar ponovo razbuktao. Nema nikakvih otrovnih plinova, sve je pod kontrolom. Ostat će tamo ljudi i tijekom noći", rekli su nam u JVP Koprivnica.

Piškornica je inače već duže predmet spora između ministra Slavena Dobrovića i županijskih vlasti. Mladen Jozinović, voditelj Grupacije centara za gospodarenje otpadom i direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, upravo za Index prije nekoliko mjeseci se osvrnuo na javno izlaganje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o nacrtu Plana gospodarenja otpadom za razdoblje do 2022. godine prozvavši MOST-ovog ministra zaštite okoliša i prirode Slavena Dobrovića zbog opstrukcije objavljivanja poziva za povlačenje sredstava iz EU fondova za izgradnju centara za gospodarenje otpadom te zbog kršenja zakona i prekoračenja ovlasti.
 

Pročitajte više