Kolinda stranim medijima lupeta da oni kojima nije dobro mogu otići, a Plenković nema kad to čitati

Foto: Hina

BURNO je u Saboru u rano poslijepodne, a premijer odgovara na zastupnička pitanja. SDP-ov Domagoj Hajduković raspitivao se o Kolindinom putu u SAD i tražio od premijera da prokomentira put. Usput ga je pitao što misli o predsjedničinoj izjavi za Kleine Zeitung o tome da oni kojima u Hrvatskoj nije dobro slobodno mogu otići.

"Veleposlanstvo RH u Washingtonu je formalno obavijestilo State Department o posjeti predsjednice. Uvjeren sam da su njeni sastanci bili svojevrsno ulaganje u budućnost. O detaljima posjeta po mom sudu predsjednica je javnost obavijestila u onoj mjeri u kojoj je smatrala potrebnim. Što se tiče troškova, ja to ne znam, a i ja se time ne bavim. Predsjednica ima izravan mandat, dobila je povjerenje, ima iskustvo u vanjskoj politici", rekao je Plenković. Ni od njega nismo saznali ništa više o Kolindinom višednevnom putu u SAD.

"Što se tiče intervjua, nisam imao vremena pročitati intervju pa ga ne mogu komentirati", kaže Plenković.

No, Hajduković nije bio zadovoljan odgovorom.

"Ne mogu biti zadovoljan vašim odgovorom jer ste vi sukreator vanjske politike. Nije se sastajala ni s odlazećom ni novom administracijom, s kim se onda sastajala. Ako je išla s jednim suradnikom i tri pripadnika osiguranja, to je konzervativna procjena, dolazimo 150 000 kuna koje su platili građani. Tim više što na inauguraciju sad ide Miro Kovač, a ne predsjednica. Ovo je bila onda prilika da se s nekim sastane. Ništa konkretno niste rekli, a iz vašeg zadnjeg dijela mogu zaključiti da vas nije briga za onih 80.000 ljudi koji su otišli", rekao je Hajduković.

 

Pročitajte više