kRAMARIĆ: LS NIJE U KRIZI

Predsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Kramarić ocijenio je danas u Osijeku kako ta stranka ´nije u krizi, niti se urušava´.

Na današnjoj konferenciji za novinare Kramarić je kazao kako ´najodlučnije demantira´ takve tvrdnje koje se plasiraju u javnosti, dodavši kako se sa strankom ništa loše neće dogoditi, bez obzira tko na izbornom saboru LS-a 25. siječnja iduće godine bude izabran u stranačko vodstvo.

Kazao je da ga trenutačni rejting LS-a u javnosti ´ne zadovoljava´, ocijenivši kako istraživanja javnosti, po kojima u ovome trenutku samo dvije stranke sigurno prelaze izborni prag, dokazuju opravdanost LS-ovih upozorenja ´da hrvatskoj političkoj sceni prijeti bipolarizacija te sukobi ljevice i desnice´.

Rekao je kako će tražiti dodatna obrazloženja najave o otkazu za 2300 radnika tvrtke ´Borovo´, ocijenivši da se radi o ´suludoj odluci´ te da ´dio vladajuće koalicije nema nikakvoga osjećaja za zbivanja koja su se na ovim prostorima odvijala proteklih desetak godina.

´To je gruba odluka jednoga čovjeka. Sjećam se da je kod slučaja Riječke banke pristup bio sasvim drugačiji i nezadovoljstvo ljudi istočne Hrvatske je opravdano´, ocijenio je Kramarić.

On je odbacio mogućnost da LS ili on osobno stoje iza smjenjivanja osječko-baranjskoga župana Ladislava Bognara, koji na nedavnoj sjednici Županijske skupštine nije dobio povjerenje većine vijećnika.

´LS ne dovodi u pitanje županijsku koaliciju (SDP,LS, HSLS;HSS) i ne želi izazvati nove izbore, ali nismo bili zadovoljni s načinom funkcioniranja županijskoga poglavarstva te želimo preispitivanje odnosa unutar koalicije´, rekao je Kramarić.

Odbacio je tvrdnje župana Bognara da je on potaknuo njegovo smjenjivanje ocijenivši da se radi o ´impresiji´ te da ´neće razgovarati s impresionistima u politici´

Pročitajte više