Libra na lokalne izbore ide s LS-om, a otvorena je i za suradnju s HNS-om, SDP-om, zelenim i regionalnim strankama

Vijeće Libre na današnjoj je sjednici prihvatilo odluku o zajedničkom izlasku s Liberalnom strankom na sljedeće lokalne izbore, te je izabralo svoje predstavnike za zajedničko koordinacijsko tijelo, priopćila je Libra.

Vijeće Libre podupire i pregovore o zajedničkom izlasku na sljedeće lokalne izbore s HNS-om i, u tom smislu, osnutak "zajedničkog tima za pripremu izbora", te suradnju sa SDP-om na lokalnim izborima, a potiče i zajedničke nastupe s regionalnim strankama i strankama zelenih.

Vijeće je poduprlo Izjavu o programsko-političkoj suradnji Libre i LS-a i imenovalo peteročlano izaslanstvo s predsjednikom stranke Jozom Radošem na čelu za koordinaciju u pripremi i provedbi zajedničke politike.

U svojem izvještaju Vijeću predsjednik stranke Jozo Radoš opisao je politiku sadašnje Vlade kao "3P - predstava, parada i promenada", kojom stranka na vlasti provodi politiku na simboličkoj razini, ističe se u priopćenju.

"Politika sadašnje vlasti najbolje se vidi u rebalansu državnog proračuna već nakon pola godine. Javna potrošnja, umjesto da se obuzdava, doživjela je svoj novi skok, što je u konačnici vrlo opasan scenarij za budućnost zemlje", rekao je Radoš.

Upozorio je i da Hrvatsku, kao kandidata za Europsku uniju, čeka važan ispit, ističe se među ostalim u priopćenju koje je potpisao glavni tajnik Libre Mladen Ružman.

(Hina) xpp yjn

Pročitajte više