Militanti Ansara al-Sunne ubili otetog iračkog vojnika

MILITANTNA skupina Vojska Ansara Al-Sunne u nedjelju je izvijestila da je pogubila pripadnika Iračke nacionalne garde kojega je otela u Mosulu.

U video snimci prikazanoj na internetskim stranicama skupine vidi se muškarac koji sjedi ispred natpisa s imenom militantne grupe, a u ruci drži osobne isprave na kojima piše ime Abdul Jabar Ali Abdullah. Na snimci se također vidi trenutak kada je pukovnika Ali Abdullaha pucnjem u potiljak ubio jedan maskirani militant uz objašnjenje: "Ubijen je kako bi poslužio za primjer ostalima."

U priopćenju grupe objavljenom u subotu objavljeno je kako su njezini pripadnici ubili 15 pripadnika Nacionalne garde koje su zarobili prošli tjedan.

Sunitski muslimanski pobunjenici u posljednjih nekoliko tjedana pojačali su otmice i napade, nastojeći na taj način potjerati američke vojne snage iz zemlje te preplašiti sve Iračane koji žele izaći na izbore 30. siječnja. Tijela otetih i ubijenih iračkih vojnika i policajaca najčešće budu pronađena na obalama rijeka ili na ulicama iračkih gradova.

Pročitajte više