Ministri Primorac i Mlinarić o sigurnosti u školama

MINISTAR znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić dogovorili su se o izradi programa za povećanje sigurnosti u odgojnoobrazovnim ustanovama, priopćeno je danas iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Ministri Primorac i Mlinarić su na sastanku, održanom jučer u Zagrebu, zaključili da su potrebni snažniji edukativno-preventivni programi za sprječavanje sudjelovanja učenika u kaznenim djelima, s obzirom na to da statistički podaci pokazuju porast njihova sudioništva u kaznenim djelima za 18,73 posto.

U nadolazećem razdoblju planira se utvrđivanje metodologije kako bi se izradila prosudba ugroženosti te plan mjera za povećanje sigurnosti u školama. Aktivnosti će obuhvaćati intenzivniju uključenost županijskih povjerenstava za povećanje sigurnosti te povjerenstava općina i gradova kao i samih škola, kaže se u priopćenju.

Ministri Primorac i Mlinarić složili su se da je potreban intenzivan rad međuresornog tima te je na sastanku utvrđen način kontinuirane komunikacije između nadležnih ministarstava za provedbu Programa povećanja sigurnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama, koji Vlada donosi na početku svake školske godine.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo unutarnjih poslova zajednički će raditi na pružanju stručne pomoći u provedbi programa i edukaciji ravnatelja i stručnih djelatnika škola, a u proces prevencije bit će uključeni stručnjaci, prosvjetni djelatnici, učenici i roditelji, navodi se u priopćenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Pročitajte više