Mladiću koji je prošle godine napao taksista sud povisio kaznu na 3 godine zatvora

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

Visoki kazneni sud povisio je kaznu 23-godišnjaku koji je ranije ove godine osuđen zbog razbojništva u Đelekovcu, mjestu kraj Koprivnice. On je najprije bio osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, no nakon žalbe Državnog odvjetništva, kazna mu je povišena na ukupno tri godine zatvora, piše Podravski.

Zločin se dogodio prošlog ljeta, kada su 23-godišnjak i dvojica maloljetnika napali taksista. Osuđenik mu je tada zaprijetio nožem i tražio od njega da zaustavi taksi, a kada je to odbio, mladić je izvukao kontaktni ključ iz brave i isključio motor vozila.

Imao četiri uvjetne osude

Potom su napadači fizički napali vozača i pokušali su staviti vozilo u pogon te se njime odvesti, no u tome nisu uspjeli pa su uzeli ključ vozila, mobitel i novac koji su pronašli u vozilu i pobjegli. Policija ih je ubrzo pronašla, 23-godišnjak i 16-godišnjak su pritvoreni, dok je 17-godišnjak prošao s mjerama opreza.

No Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu bilo je nezadovoljno presudom izrečenom 23-godišnjaku koji ima već poduži dosje. Na kraju su mu opozvane uvjetne kazne iz četiri ranije izrečene pravomoćne presude s kaznama zatvora u trajanju od ukupno dvije godine i jedan mjesec pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca.

Ipak, Visoki kazneni sud je prihvatio argumente da je takva kazna preblaga, pogotovo s obzirom na kriminalnu prošlost 23-godišnjaka te je konačna presuda da će iza rešetaka provesti tri godine.

Pročitajte više