Nepoznati počinitelj ugasio "vječnu vatru" na Oltaru domovine

ZAGREBAČKOJ policiji jučer je dojavljeno da je ugašena vječna vatra na Oltaru domovine na Medvedgradu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Policija je očevidom utvrdila da je s četvrtka na petak zasad nepoznati počinitelj na plamenik nabacao kovanice, šljunak i staklo, zbog čega se ugasila vječna vatra na Oltaru domovine na Medvedgradu.

Ostale obavijesti MUP-a

U djelomičnom nadzoru vozača i putnika koji je policija jučer od 16,30 do 22 sata provodila na izlazu iz Zagreba, na naplatnim kućicama u Lučkome, kod šest osoba pronašla je 148 tableta exstasyja, 8,9 grama opojne droge tzv. speeda, 30,3 grama marihuane i 1,8 grama hašiša.

Policija im je drogu oduzela te je protiv svih njih podnijela prekršajne i kaznene prijave. Jedna je osoba privedena prekršajnom sucu, a jedna istražnome sucu.

Na čvoru Ivanja Reka na 201. kilometru autoceste Bregana-Lipovac sinoć je opljačkan bračni par iz Srbije i Crne Gore u automobilu njemačkih registarskih oznaka.

Riječ je o već poznatom načinu pljačke i "lovu na automobile" stranih registarskih oznaka, rečeno je u policiji.

Dvojica pljaškaša su iz automobila, također stranih registarskih oznaka, bračnome paru na njemačkom jeziku dovikivali da gori vatra, te su im pritom pokazivali na desni kotač.

Kad su se supružnici zaustavili kako bi vidjeli što gori, pljaškaši su im iz automobila ukrali žensku torbicu u kojoj je bilo 4300 eura, rečeno je u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

U Zagrebačkoj ulici u Sesvetama noćas oko jedan sat ukraden je teretni automobil renault express koji su policajci poslije pronašli na Badelovu brijegu, također u Sesvetama, a u njemu su zatekli četvoricu maloljetnika. Maloljetnici su uhićeni i privedeni u policijsku postaju, nakon čega su pušteni. Jedan od njih štićenik je Doma u Turopolju i vraćen je u Dom.

Zbog nepilagođene brzine, sinoć je na Ksaverskoj cesti 22-godišnji vozač BMW-a izgubio nadzor nad automobilom, naletio na kamen i zabio su u živicu i električni stup ZET-a. Vozilo se zapalilo, a mladić je teško ozlijeđen te je prevezen u zagrebačku Traumatološku bolnicu.

Pročitajte više