Odglumili kvar na automobilu pa pokušali utjerati nepostojeći dug

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 30-godišnjakom, kojeg se tereti da je, zajedno s 37-godišnjakom i još jednom nepoznatom muškom osobom, počinio kaznena djela iznude i razbojstva. Nakon kriminalističke obrade je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. U vezu s ovim kaznenim djelima dovodi se i kriminalistička obrada provedena početkom srpnja ove godine nad 23-godišnjakom, kojeg se tereti da je ugovarao prljave poslove.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, 23-godišnjak se 5. srpnja, oko 19 sati, s iznuđivačima našao u kafe baru na području Donje Zdenčine te je dogovorio iznudu od 21-godišnjaka, u zamjenu za nepostojeće dugovanje mladićeve obitelji prema njemu.

Dva sata kasnije, iznuđivači su na makadamskoj cesti na području Jastrebarskog parkirali Opel Corsu. Tad je 37-godišnjak putem mobitela zatražio pomoć na cesti, zbog navodnog otklanjanja kvara na vozilu. Na mjesto događaja su, osobnim automobilom marke BMW 320, stigli 21-godišnji i 17-godišnji zaposlenik poduzeća koje pruža pomoć na cesti.

Mladići su izašli iz BMW-a i pristupili Corsi. Tad su ih iznuđivači, koji su preko glava navukli čarape, napali. Od 21-godišnjaka su zatražili da im, na ime nepostojećeg duga i kamata, vrati 30.000 kuna, a kad je to odbio učiniti, 37-godišnjak ga je udario. Obojici mladića je potom ukrao mobitele. Mladići su u jednom trenutku iskoristili nepažnju iznuđivača te su uspjeli pobjeći trčeći prema glavnoj cesti.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više