Opljačkane Privredna banka u Splitu i Fina u Bolu na Braču

NEPOZNATI maskirani i naoružani muškarac opljačkao je poslovnicu Privredne banke Zagreb u Dubrovačkoj ulici u Splitu i odnio oko 180 tisuća kuna, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Razbojnik s crnom kapom na glavi u banku je upao jučer oko 19,10 sati dok su se u njoj nalazile tri zaposlenice. Izvukavši iz pojasa pištolj, prišao je šalterima te vičući i mašući pištoljem zatražio da mu predaju novac.

U poslovnici u tom trenutku, prije zatvaranja, nije bilo nikoga, a kad je uzeo novac koji su mu preplašene službenice predale, udaljio se u nepoznatu smjeru. Policija traga za počiniteljem.

Policija je izvijestila i o gotovo istovjetnoj pljački Finine poslovnice u Bolu na Braču, koja se dogodila također jučer.

Razbojnik maskiran crnom kapuljačom i odjeven u radničko odijelo zaprijetio je dvjema službenicama oružjem i zatražio da mu predaju novac iz blagajne. Kad su mu u vrećicu koju im je dobacio stavile oko 80 tisuća kuna, pljačkaš je pobjegao.

Policija je zapriječila sve pristupne prometnice Bolu, nadzirala je i trajektnu luku i sve putnike i vozila, koji su se ukrcavali na trajekt, no pljačkaš nije pronađen.

U potragu se uključila i Pomorska policija, koja je u dva brza glisera pretražila cijeli brački akvatorij.

Pročitajte više