Osijek: trodnevni seminar "Ususret EU - Analiza EU"

Trodnevni seminar, pod nazivom "Ususret EU Analiza EU", počeo je danas u Osijeku u organizaciji Ministarstva europskih integracija, British Councila i izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj.

Na seminaru sudjeluje 70-ak srednjoškolaca i 15 nastavnika povijesti, zemljopisa, filozofije, sociologije i engleskog jezika iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije.

Cilj je seminara upoznati kroz predavanja i radionice srednjoškolce i njihove profesore s "nizom detalja vezanih uz funkcioniranje Europske unije kao i s tijekom prilagodbe Hrvatske uoči ulaska u članstvo EU-a, pretpristupnim fondovima i ostalom", rekla je Tatjana Ćorlija, viša savjetnica u Ministarstvu europskih integracija.

Upravo "mladi su ti koji će najviše i ponijeti teret i odgovornosti, ali i prednosti ulaska u Europsku uniju", dodala je, istaknuvši kako su "mladi sudionici seminara pokazali veliko zanimanje za rad".

O ekonomskoj i monetarnoj uniji, jedinstvenom tržištu, poljoprivrednoj i regionalnoj politici, te odnosima RH i Europske unije danas je govorio dr. Andreas Staab, direktor Informativnog centra za europsku politiku iz Londona.

U ožujku ove godine u Osijeku je održan prvi seminar pod nazivom "Ususret EU", također za srednjoškolce.

(Hina) xvs ymć

Pročitajte više