Pavle Kalinić prozvao premijera. Plenković: Te njegove eskapade teško razumijem

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Screenshot: N1

PAVLE Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, sinoć je za RTL Danas komentirao jučerašnji potres i štetu koju je potres iz ožujka napravio u Zagrebu.

Žestoko je prozvao vladu.

"Tragedija je što smo opet doživjeli potres, ovaj put epicentar je bio 50 km od Zagreba, ali prošlo je osam mjeseci. Zakon je donesen, ali nema provedbenih akata, Zagreb je odavno trebao biti veliko gradilište, ali to se nije dogodilo. Na kraju vidim vlada hoda i obećava pomoć Petrinji i Sisku, a što su napravili u Zagrebu?" rekao je Kalinić i dodao:

"Vlada treba početi raditi, a ako nisu u stanju nešto raditi, neka se sklone i puste druge koji imaju namjere. Nakon osam mjeseci donesen je zakon, a ništa se ne radi. Kako su pomogli Zagrebu tako će vlada pomoći Petrinji i Sisku. Sramota je to za ovu vladu", kazao je.

Danas mu je odgovorio Plenković.

"Ministar Horvat mu je jučer odmah odgovorio. Nije prvi put da on ima eskapade koje teško razumijem. Koliko ja shvaćam zvalo je Horvata nekoliko ljudi iz Grada Zagreba, čvrsto su se ogradili od njega. On je, kad je krenuo covid-19, bio na nekom putu za Ameriku. Nije doživio da je to bitna tema. Treba uvijek gledati tko govori što", rekao je Plenković.

Pročitajte više