PLENKOVIĆEV SEKSIZAM "Što će Janici muškarac da je brani?"

Foto: Hina

PLENKOVIĆ je sinoć dao intervju u kojemu se osvrnuo na aktualne teme u Hrvatskoj.

>> Plenković: "Nitko u vladi, pa ni ministrica Divjak neće imati odriješene ruke"

>> Plenković je nevjerojatno bahat i nervozan, što si taj čovjek umišlja?


Između ostalog, komentirao je i verbalni napad na Janicu Kostelić.

Kritizirajući performans SDP-ovaca, rekao je kako su se Janica i njene suradnice "osjećale nesigurno i ugroženo bez muškarca".

Seksistička izjava

Seksistički izjava "briselskog" premijera je problematična iz nekoliko razloga. Naime, što će Janici, ili zapravo ijednoj ženi, muškarac da se osjeća sigurno i neugroženo? Nadalje, zar bi Janici, kao olimpijskoj sportašici, zaista bio potreban muškarac da je zaštiti? Osim toga, čak da je i muškarac bio prisutan u spornoj situaciji na Braču, što je trebao napraviti?

Za komentar smo upitali dugogodišnju predsjednicu udruge B.a.B.e, Sanju Sarnavku.

Vladavina patrijarhata

"To je kod nas tako. Svi se nešto zgražavaju, ali onda dođe ono ali. Onda vidite u stvari iz tih dubljih rečenica koliko kod nas prevladava patrijarhat. Mislim, što to znači - da su bile bez muškaraca? Iz takvih rečenica izađe činjenica da muškarci, a i jako puno žena, misle da je muškarac taj koji bi trebao biti zaštitnik. A pogotovo za Janicu koja je bila sportašica, dakle u kondiciji", rekla nam je Sarnavka.

"Ona je sigurno bila u šoku jer je grozno kad se nađete tako u autu i ne znate što će vam se dogoditi. Ali, mislim da je sasvim irelevantno i da je unutra sjedio muškarac. Ne znam što bi jedan muškarac mogao protiv njih dvanaestorice. Ali, takvo je viđenje muškaraca, kao moćnih i jakih", rekla je Sarnavka u razgovoru za Index.

Pročitajte više