Počelo suđenje riječkom dogradonačelniku

ZAMJENIKU riječkog gradonačelnika Đaniju Poropratu danas je počelo suđenje na općinskom sudu u Rijeci za zloporabu u gospodarskom poslovanju i protupravnom pribavljanju gotovo pola milijuna kuna na štetu državnog proračuna.

Prema optužnici Poroprat je u razdoblju od 1997. do 2000. godine kao direktor tvrtke "Adria renta a car" netočno prikazao podatke za izračun poreza, te tako oštetio državni proračun za ukupno 467 tisuća kuna.

Na današnjem početku suđenja svoj su iskaz dali djelatnici Porezne uprave, koji su potvrdili navode Odvjetništva o nepravilnosti u poreznim prijavama Poropratove tvrtke. Obrana Poroprata usredotočila se na to kako optuženi nije kanio činiti nezakonitosti, te će to u nastavku suđenja i dokazati. 

Nema ostavke, nema namjere

Zanimljivo je kako je Poroprat više puta medijima kazao kako ne misli davati ostavku na mjesto dogradonačelnika u kojem je zadužen za pitanja poduzetništva.

"Namjere iz optužnice koja me tereti nije bilo, a ja ću to i dokazati. Jedino građani mogu odlučiti trebam li dati ostavku ili ne", bile su Poropratove riječi na jednoj od sjednica Gradskog vijeća. U HNS-u također ne dvoje u njegove "namjere" budući da je nekoliko dana prije početka suđenja ponovno izabran za predsjednika riječkih "narodnjaka".

I.Ć.

Pročitajte više