Pokušao ubiti suprugu, a zatim ubio sebe

SINOĆ su oko 22,30 sati na makadamskom putu uz Jadransku cestu u blizini Makarske u automobilu pronađeni mrtav muškarac, s prostrijelnom ranom na glavi, i teško ozlijeđena žena.

Utvrđeno je kako riječ o 42-godišnjem Tihomiru Babiću, koji je počinio samoubojstvo nakon pokušaja ubojstva svoje 39-godišnje supruge Radojke, no ona je preživjela i s teškom ozljedom glave prevezena je u splitsku Kliničku bolnicu i liječnici se još bore za njezin život, izvijestila je glasnogovornica PU-a Tina Disopra.

Istraga je u tijeku, a policija pretpostavlja kako su razlog te tragedije bračne razmirice.

Policiju je o slučaju obavijestio par koji je tim putem pošao u konobu ponad Makarske, te naišao na prepriječenu "škodu favorit" makarskih registracijskih oznaka. Nekoliko su puta trubeći pokušali upozoriti vozača da se makne, a onda su prišli automobilu i kroz odškrinuta suvozačeva vrata ugledali beživotnu nogu. Spoznavši da nešto nije u redu, vratili su se u Makarsku i policiji prijavili što su vidjeli.

Policija je pronašla mrtvog Tihomira s prostrijelnom ranom na glavi i suprugu koja je još bila živa.

Kako se doznaje, Tihomir Babić bio je sudionik Domovinskog rata, a pištolj, "crvena zastava" 7,65 mm kojim je pokušao ubiti suprugu i usmrtio sam sebe, bio mu je ratna uspomena.

Pročitajte više