Policija istražuje tko je uzeo 800 tisuća kuna s računa Požeške biskupije

ZAGREBAČKA i požeška policija istražuju tko je na prijevaru s bankovnog računa Požeške biskupije uzeo 800 tisuća kuna, potvrdila je danas glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

"Policijska uprava zagrebačka u suradnji s PU požeško-slavonskom provodi kriminalističku obradu i traga za nepoznatim počiniteljem", izjavila je Vulama Hini.

Kazala je da su Požeška biskupija i Privredna banka Zagreb (PBZ) 24. prosinca podnijeli kaznene prijave protiv nepoznate osobe zbog krivotvorenja isprave i prijevare, odnosno novčanih transakcija u kojima je biskupija oštećena za oko 800 tisuća kuna.

Prema pisanju tiska, netko je s računa biskupije, otvorenog u PBZ-u, pomoću krivotvorenih isprava, pečata i potpisa ovlaštene osobe Požeške biskupije prebacio novac na račun jedne zagrebačke tvrtke.

Vulama je kazala kako je bilo više novčanih transakcija u ukupnom iznosu od oko 800 tisuća kuna i kako je dosadašnjom istragom utvrđeno da je račun u PBZ-u, na koji je novac prebačen, otvoren uz pomoć krivotvorene dokumentacije zagrebačke tvrtke koja nema veze s prijevarom.

Druge pojedinosti policijske istrage Vulama nije željela otkriti.

Predstojnik Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije Anton Šuljić kazao je Hini da nije upoznat sa slučajem, a za dodatne informacije uputio je na Požešku biskupiju u kojoj danas nije bilo dostupnih za izjavu.

Pročitajte više