Policija održala presicu o pucnjavi i potrazi za četvoricom muškaraca

Screenshot: Dalmacija Danas

PRED zgradom Policijske uprave splitsko-dalmatinske županije glasnogovornik te uprave Jerko Kurevija održao je presicu o pucnjavi i potrazi za muškarcima.

"Policijski službenici PU SD poduzimaju mjere traganja za četiri osobe koje dovode u svezu s ovim događajem. Fotografije su javno objavljene na web stranici PU SD. Pozivamo građane koji raspolažu informacijama o osobama i gdje se nalaze da ih dostave u najbližu policijsku postaju ili na 192", kazao je Kurevija.

O dosadašnjim dojavama građana, kao i detaljima završenog policijskog očevida, Kurevija je kazao da je u tijeku kriminalističko istraživanje i da stoga ne može iznijeti detalje, prenosi Dalmacija Danas.

"Poduzimamo zakonske mjere"

"Poduzimamo zakonske mjere, odnosno ovlasti policije kako bismo pronašli osobe koje se dovode u svezu s događajem", kazao je na pitanje novinara o policijskim punktovima po Splitu i okolici, koji su tijekom utorka poslijepodne i večeri iznenadili građane.

"Mi u ovom trenutku tragamo za četiri osobe koje dovodimo u svezu s događajem. Svaka informacija građana ili medija je korisna te ćemo ju uzeti u obzir i provjeriti te sukladno njoj postupati", odgovara.

"Vrijeme i mjesto počinjenja ovakvog događaja upućuje na to da je sigurnost ugrožena, ali možemo reći da je u ovoj godini, na području grada Splita ovo prvi zabilježeni pokušaj ubojstva. Nemamo zabilježenih ubojstava u ovoj godini. Također u prošloj godini imamo zabilježen samo jedan pokušaj ubojstva na području grada Splita i sedam pokušaja ubojstava od kojih niti jedan nije izvršen upotrebom vatrenog oružja. Možemo reći da je Split siguran grad", ističe Kurevija.

Na pitanje dovodi li se jučerašnji događaj u vezu s požarom na osobnom automobilu koji se dogodio u nedjelju uvečer, Kurevija je rekao da ne može na to odgovoriti.

Pročitajte više