Predsjednik Mesić primio bivše radnike "Dalmatinke" iz Sinja

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić razgovarao je danas s predstavnicima bivših radnika "Dalmatinke" iz Sinja u stečaju, koji su od njega zatražili pomoć oko isplate zaostalih plaća i otpremnina

"Već dvije godine 420 bivših radnika Dalmatinke potražuje 30 milijuna kuna, no do danas nisu dobili niti lipe. Željeli smo zamoliti predsjednika Mesića da nam pomogne oko naših potraživanja, što je on i obećao", izjavio je novinarima predstavnik Stožera bivših radnika "Dalmatinke" Branko Matić.

Dodao je da se 420 radnika nalazi na rubu egzistencije, pa bi radnička potraživanja trebala podmiriti Vlada.

Za neisplatu otpremnina i zaostalih plaća okrivljuju stečajnu upraviteljicu Blanku Tuđen Mazut, a kako sumnjaju da dugovi nisu podmireni i zbog kriminalnih radnji u poduzeću, do novca će pokušati doći sudskim putem.

"Dalmatinka" je u vlasništvu talijanske tvrtke "La Distribuce" i trenutno zapošljava 400 radnika, a potraživanja ukupno 852 radnika (bivših i sadašnjih) iznose 51 milijun kuna.

Bivši radnici "Dalmatinke" još u ožujku su blokirali ulaz u tvrtku, tražeći hitnu isplatu otpremnina i zaostalih plaća, no nakon nekoliko dana policija ih je uklonila s ulaza.

Tada je dogovoreno da će se izraditi financijski plan za utvrđivanje dinamike isplate radničkih potraživanja, no od isplate dosad još nije bilo ništa.

Pročitajte više