Priznanje budućih američkih lidera hrvatskom veleposlanstvu

HRVATSKO veleposlanstvo u Washingtonu dobilo je priznanje za suradnju i potporu od američke organizacije mladih koja priprema buduće čelnike zemlje.

Pred više od tisuću mladih iz cijelih Sjedinjenih Država predstavnici Congressional Youth Leadership Councila (CYLC) uručili su u srijedu u Washingtonu priznanje hrvatskom veleposlaniku u SAD-u Ivanu Grdešiću.

Veleposlanstvo je organiziralo više predavanja skupinama mladih iz cijele Amerike u zgradi veleposlanstva u Washingtonu, a hrvatski diplomati sudjelovali su u aktivnostima CYCL-a.

CYCL je neprofitna, nevladina organizacija koja okuplja darovite učenike osnovnih i srednjih škola u SAD-u kako bi odgajala i poticala mlade ljude da postignu svoj puni liderski potencijal. Organizacija pruža mogućnost izvrsnim učenicima da s američkim čelnicima razgovaraju o najvažnijim domaćim temama, kao i da steknu znanje o važnim svjetskim temama i o pojedinim regijama i državama.

Do sada je više od 100 tisuća mladih ljudi iz cijele Amerike i preko 75 država svijeta sudjelovalo u programima CYCL-a.

Potporu CYCL-u pruža više od 400 članova američkog Kongresa i nekih 40 veleposlanstava u SAD-u.

Veleposlanik Grdešić je povodom priznanja rekao u priopćenju da u "aktivnostima javne diplomacije kontakti i suradnja s mladima svih uzrasta predstavljaju dugoročno i vrijedno ulaganje u prijateljstvo s američkim građanima" i kako je CYCL, predajom plakete-priznanja, prepoznao trud hrvatskih diplomata u Washingtonu.

Pročitajte više