Pula: 13. obljetnica središta za obuku vojnika

Prigodnom svečanošću danas je u Puli obilježena 13. obljetnica pulskog Središta Hrvatske vojske za obuku pješaštva gdje je u 53 naraštaja uspješno osposobljeno 66.700 vojnika.

Čestitajući dočasnicima, časnicima, državnim službenicima i namještenicima dan postrojbe, zapovjednik središta brigadir Tomislav Tolić rekao je kako je to središte tijekom tih 13 godina prošlo težak i zahtjevan put dokazivanja dok je tijekom nekoliko preustroja doživjelo i niz promjena.

"Oružane snage u tijeku su preustroja koji ima za cilj stvoriti manju i modernu oružanu silu sposobnu odgovoriti na nove izazove sigurnosti današnjice i zadaće koje se stavljaju pred Hrvatsku vojsku u vezi s očuvanjem mira u sklopu mirovnih misija", rekao je brigadir Tolić dodavši kako se upravo zbog toga oružane snage preustrojavaju u skladu sa standardima zemalja zapadnih demokracija.

Po njegovim riječima dokaz je da se i pulsko središte aktivno uključuje u te procese i školovanje časnika iz tog središta na visokim vojnim školama u SAD-u, Turskoj, Njemačkoj te sudjelovanje u misijama u Zapadnoj Sahari, Afganistanu i Belgiji.

(Hina) xdspo yvkn

Pročitajte više