Pusić: Ne razmišljamo o mogućnosti da Milanović ne bude premijer

Foto: FAH

"NE VIDIM da je zahtjev za premijerskim mjestom MOST-a neki ultimatum. Vidim njihove točke za reforme ono na čemu će inzistirati", kazala je Vesna Pusić u razgovoru za RTL Danas.

Na upit može li zamisliti da premijer ne bude Milanović, kazala je da to nije nešto o čemu se sada razmišlja. Na upit kada očekuje početak pregovora s MOST-om, odnosno hoće li to biti sutra, kazala je da ne može potvrditi, ali da će to sigurno biti ovog tjedna.

"Kolege iz MOST-a koji prvi puta ulaze u Sabor su se tek sada suočili s činjenicom da ovo nije samo festival demokracije. Tek sada ćemo razgovarati o stvarima koje su bitne njima i svim drugim partnerima i kako ih provesti, tu su i IDS i manjine, koji imaju svoje prioritete. Moramo uzeti sve u obzir, ali imamo puno zajedničkih nazivnika", kazala je Pusić.

Na pitanje očekuje li da će doći do raspada MOST-a, s obzirom na spekulacije. "Mislim da to ne bi bilo dobro. Čak i kada sve cinično gledate, većina od samo dvije osobe je jako teška većina, to bi bilo jako teško. Nadam se da neće doći do nikakvog raskola i da će se MOST, kao jedinstvena lista, odlučiti kome će dati podršku", ocjenjuje Pusić.

Kazala je da s IDS-om i manjinama imaju 67 mandata, što znači da su točno na točki gdje imaju svega par zastupnika više te da je to vrlo nestabilna većina. "Mislim da s naše strane postoji racionalni pristup i dobra volja da se oko nekih tema dogovorimo", dodaje.
 

Pročitajte više