Ravnatelj policije o užasu u Sisku: Teško je govoriti o motivima ubojice

"Još je teško govoriti o motivu počinitelja i tome što ga je nagnalo da počini ova teška kaznena djela", kazao je za HRT Nikola Milina, glavni ravnatelj policije, komentirajući jučerašnji smrtonosni pohod muškarca u Sisku. 

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

"Iz svega što se za sada zna nema indikatora koji bi ukazivali da bi se ovako nešto moglo dogoditi", dodao je. "Trenutačno se provode izvidi, očevid je tek završio, provode se dokazne radnje, prikupljaju se obavijesti, a provest će se i vještačenja", rekao je Milina. 

"Ova policijska uprava ima iznimno dobre rezultate"

"Policija prikuplja obavijesti od žrtava i svih ostalih od kojih se mogu dobiti saznanja. Oštećeno je više obitelji", kazao je Milina.

Napomenuo je i kako se u akciji "Manje oružja, manje nasilja", a koja se provodi od 2007. godine, godišnje prijavi više od 400 kaznenih djela, misleći na nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

"Utvrdili smo da od 89 posto do 96 posto počinitelja na kraju biva osuđeno. O tome je naš ministar upoznao i predsjednika Vrhovnog suda, da se takvom praksom ne postiže ni generalna niti specijalna prevencija. Mi ćemo nastaviti s provedbom akcije. U proteklom razdoblju smo na taj način prikupili više od 6000 komada automatskog oružja, više od šest tona eksploziva i više od šest milijuna streljiva. Ova policijska uprava ima iznimno dobre rezultate, što smo nekoliko puta prezentirali i to ne samo u vezi s tom akcijom, već i u raznim kriminalističkim istraživanjima", ustvrdio je.

Pročitajte više