Napravio niz prekršaja i pješice bježao policiji kod Zaprešića. Trajno mu oduzet auto

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija je zbog niza prometnih prekršaja prijavila 25-godišnjeg prometnog recidivista kojem je presudom nadležnog suda izrečena kazna zatvora od 20 dana te novčana kazna u iznosu od 3330 eura, dok mu je vozilo marke Honda trajno i bez naknade oduzeto u korist države.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, 25-godišnjak se u večernjim satima 2. prosinca 2023., na raskrižju Ulice bana Josipa Jelačića i Ulice Veliki vrh u Zaprešiću, odbio zaustaviti na znak policajaca, nakon čega je za njim pokrenuta potjera.

Vozač je nastavio vožnju prema Mariji Gorici te se zaustavio u Hrastini, izašao iz vozila i trčeći pokušao pobjeći, ali su ga policajci sustigli i uhitili, ističe PU zagrebačka.

Vozio prije položenog vozačkog

Prilikom daljnjeg postupanja, 25-godišnjak je odbio ponuđeno utvrđivanje prisustva droga ili lijekova u organizmu koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilom, a odbio je i uzimanje krvi te urina radi analize. 

Policajci su obavljenim nadzorom utvrdili da je 25-godišnjak upravljao vozilom prije položenog vozačkog ispita i za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine jer je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom u razdoblju od dvije godine prikupio dvanaest negativnih prekršajnih bodova.

Uz to, upravljao je automobilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole te je bio odjavljen, te za vrijeme dok kao vlasnik navedenog vozila nije sklopio ugovor o obaveznom osiguranju u prometu.

Trajno mu je oduzet auto, a dobio je i zatvorsku te novčanu kaznu

Vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao te je nadležnom sudu predloženo trajno oduzimanje navedenog vozila jer je uporabljeno za počinjenje prekršaja, a postojala je opasnost da će ponovno biti uporabljeno za kršenje propisa.

Policija naglašava da je pravomoćnošću sudske presude vozilo oduzeto trajno i bez naknade u korist RH, a ujedno mu je presudom izrečena i kazna zatvora od 20 dana te novčana kazna u iznosu od 3330 eura.

Pročitajte više