Kim Jong-Un je pogubio 340 ljudi, dvojicu raketama za protuzračnu obranu?!

Foto: FaH

SJEVERNOKOREJSKI diktator Kim Jong-Un je u proteklih pet godina koliko je na vlasti, prema izvještajima pogubio više od 300 osoba.

U posljednje vrijeme pomalo zaboravljeni Kim Jong-Un vlast održava svim silama. Od 340 pogubljenih osoba, njih 140 su bili vladini službenici.

Svijet pamti misteriozne nestanke i pogubljenja članova njegove bližnje obitelji, što pokazuje kako je diktatoru ostanak na vlasti najvažniji od svega.

U kolovozu je jedan od njegovih službenika zaspao na sastanku, dok je drugi predložio projekt za koji je diktator bio uvjeren kako će dovesti u pitanje njegov autoritet. Kazna im je navodno bila pogubljenje protuzračnim raketama.

Smaknuo svog ujaka i zamjenika

Najskandaloznija pogubljenja su izvršena 2015. kada je pogubio svog ujaka i zamjenika. 2014. je pogubio 50 službenika, dok su optužbe išle od ucjenjivanja do gledanja domaćih sapunica.

Režim Kim Jong-una se uvelike razlikuje po brutalnosti čak i od režima njegova oca kog je naslijedio, koji je primjerice ministra obrane u 17 godina promijenio 3 puta, dok je njegovom sinu uspjelo promijeniti ga 5 puta.
 

Pročitajte više