sastanak predstavnika komisije za odnose s vjerskim zajednicama i šest kršćanskih crkava

Članovi Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i predstavnici crkava s kojima Vlada do kraja ožujka kani potpisati ugovor o pitanjima od zajedničkog interesa razgovarali su danas u Zagrebu o izradi nacrta toga ugovora, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Na sastanku u prostorijama Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama bili su nazočni predstavnici Crkve Božje, Evanđeoske crkve, Kristove crkve, Kršćanske adventističke crvke, Saveza baptističkih crkava i Saveza Kristovih pentekostnih crkava u Hrvatskoj.

Očekuje se da će te crkve zajedno sklopiti ugovor s Vladom, o čemu će se predstavnici tih crkava još očitovati. Na sastanku su predstavnici tih crkava predložili sadržaj ugovora te predočili podatke o broju svojih vjernika, pastora i mjesnih crkava.

Na sastanku je bilo govora i odredbama članka 8., posebno o stavku 5. Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica, po kojem nazivi i obilježja vjerske zajednice ne smiju biti istovjetni nazivu i obilježjima druge vjerske zajednice, t.j. da naziv jedne crkve ne može upućivati na naziv druge crkve, kaže se u priopćenju.

Komisija će izraditi nacrt ugovora, a kad Vlada utvrdi prijedlog ugovora, dostavit će ga predstavnicima spomenutih crkava.

Pročitajte više