SDP-ovac Hajduković: Odlučivat će promili, ako me razumijete

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

ČLAN predsjedništva SDP-a Domagoj Hajduković prokomentirao je izborni rezultat predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića u prvom krugu za televiziju N1.

Govorio je i o strategiji SDP-a za drugi krug izbora. 

“Borimo se protiv HDZ-a”

Kaže da su zadovoljni rezultatima i da nema iznenađenja. 

"Naravno da smo zadovoljni, ali to su rezultati koje smo i predviđali, najavljivali. Tako da tu nema većih iznenađenja zapravo. Uvijek volimo biti samokritični. Mogli su biti bolji, ali mislim da su i ovi dobri. Komentirajući noć izbora, govorio sam da će se postoci možda mijenjati, ali poredak neće”, rekao je. 

Kaže i da je SDP-u svejedno tko je izazivač Zorana Milanovića u drugom krugu. "Oba kandidata su zapravo kandidati HDZ-a. Dakle, borimo se protiv HDZ-a i za jednu normalnu Hrvatsku", dodao je. 

“Odlučivat će promili”

Hajduković kaže da će u drugom krugu biti borba za svaki glas koju će odlučiti promili. 

"Bit će to borba za svaki glas, ali 75 posto građana je pokazalo kako nije zadovoljno sadašnjom predsjednicom i načinom na koji je ona odrađivala mandat. Svakako će biti tijesna utrka i mislim da će odlučivati promili, tako bih se usudio reći. Ako shvaćate što želim reći", rekao je.

Rekao je i da za SDP nema odmora

"Za nas nema odmora. Kao što ste rekli, danas smo imali predsjedništvo. Donijeli smo već zaključke, krećemo u mobilizaciju naših simpatizera, članova i glasača. Naš predsjednički kandidat će obilaziti teren, razgovarati s ljudima i na tome će biti naglasak. Prije svega, na direktnom kontaktu s biračima”, kaže.

Za kraj je odgovorio i zašto bi birači trebali glasati za Milanovića.

"Pa mislim da se često izvrću činjenice što smo mi zapravo zatekli kada smo preuzeli odgovornost za Hrvatsku i što je bilo na kraju 2015. Zapravo, većina gospodarskog oporavka i naše mjere su počele davati rezultate tek nakon 2015. godine. Tako da je ova zapravo, HDZ-ova vlada, dobrim dijelom profitirala na reformama koje smo mi proveli. Dok oni, s druge strane, nisu proveli ni R od reformi”, zaključio je za N1.

Pročitajte više