Šibenik: Prihvaćen županijski proračun

PRORAČUN Šibensko-kninske županije za ovu godinu od 74 milijuna kuna prihvaćen je na današnjoj sjednici Županijske skupštine nakon dvaju neuspjelih pokušaja zbog čega je županijska vlast mogla zapasti u krizu nakon koje bi bio imenovan povjerenik.

Za predloženi proračun su osim svih vijećnika HDZ-a glasovala i trojica vijećnika SDSS-a , a vijećnici oporbenih SDP-a, HSS i Hrvatskog bloka bili su suzdržani ili protiv.

Od kada je prije nekoliko mjeseci troje vijećnika HDZ-a prešlo u Hrvatski blok, HDZ više nema većinu u Županijskoj skupštini. Očekivalo se da će se radi prihvaćanja proračuna dogovoriti s Hrvatskim blokom, ali su pregovori propali.

U Županijskoj skupštini HDZ ima 19, vijećnika, SDP 12, HSS 4, SDSS 4 i Hrvatski blok 3 vijećnika.

Nakon današnje sjednice vijećnici Hrvatskog bloka sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su kazali kako je HDZ pokazao da radije surađuje sa SDSS-om nego s Hrvatskim blokom, koji bi im trebao biti ideološki srodan. Živko Bulat, predsjednik županijskog HB-a istaknuo je kako su pregovori s HDZ-om propali jer HDZ ne priznaje HB ni kao stranku niti priznaje njihove vijećničke mandate.

Dodao je kako se isto kao i u Skupštini nedavno dogodilo u kninskom Gradskom vijeću u kojem je HDZ odbio suradnju s Hrvatskim blokom a proračun je prihvaćen u dogovoru s vijećnicima SDSS-a i SNS-a. Bulat je ustvrdio da zbog toga danas u Kninu na položaje dolaze ljudi koji su sudjelovali u vlasti tzv. republike srpske krajine.

Pročitajte više