Šibenik-Krojfu će se suditi u odsutnosti

Sudsko vijeće Općinskog suda u Šibeniku prihvatilo je danas zahtjev optužbe da se Miljenku Žaji Krojfu sudi u odsutnosti s obzirom na to da se on ni danas, treći put kako se zakazuje ročište glavne rasprave, nije pojavio u sudnici, opravdavajući se pogoršanim zdravljem. L

Na Općinskom sudu u Šibeniku sudi se Miljenku Žaji Krojfu i još dvojici optuženih za kažnjivo djelo ucjene. Kako su Sudu izjavili njegovi branitelji, Krojf se danas nije mogao pojaviti zbog ponovno pogoršanog zdravstvenog stanja.

Tvrdeći da prvookrivljeni manipulira svojim zdravljem kako bi izbjegao glavnu raspravu, zastupnik optužbe općinski državni odvjetnik Emilio Kalabrić zatražio je da mu se sudi u odsutnosti što je Sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Maje Šupe, i prihvatilo.

Nakon zatražene 30-minutne stanke, branitelji Miljenka Žaje, Velimir Došen i Jadran Franceshi, izjavili su u sudski zapisnik da su otkazali punomoć svom branjeniku jer ne mogu prihvatiti sudsku odluku da se sudi bolesnom čovjeku, kao ni tvrdnju da Krojf namjerno manipulira svojim zdravljem.

Nakon toga, Sudsko vijeće donijelo je rješenje o imenovanju Nade Mikulandre, odvjetnice iz Šibenika, za braniteljicu prvookrivljenog po službenoj dužnosti. Nakon što Sud nije prihvatio njezin zahtjev da se ročište glavne rasprave odgodi za mjesec dana kako bi mogla pripremiti obranu u tom, kako je naglasila, složenom kaznenom postupku, odvjetnica Mikulandra zatražila je razrješenje.

Za novog Krojfova branitelja po službenoj dužnosti Sud je odredio Žarka Čogelju, odvjetnika iz Šibenika, a ročište glavne rasprave odgođeno je za 24. rujna.

Okrivljene Žaju, Sinišu Šošu i Tončija Boticu optužnica tereti da su od rogozničkog poduzetnika Nenada Skejića pokušali iznuditi novac i automobile te da su prijetili smrću njemu i članovima njegove obitelji.

U pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku nalaze se od 21. svibnja, a za to kažnjivo djelo zakon predviđa kaznu od deset godina zatvora.

(Hina) xžpod yvkn

Pročitajte više