Snježna nevremena u Njemačkoj i Španjolskoj

OBILAN snijeg poremetio je u petak ujutro cestovni i zračni promet diljem Njemačke, a zbog snijega od svijeta je izolirano i više od stotinu sela na sjeveru Španjolske.

 Snijeg u Njemačkoj uzrokovao je stotine prometnih nesreća i kraći štrajk berlinskih zračnih luka. Osobito je kritična situacija u Bavarskoj, na jugu zemlje, gdje su mnogi vozači, zapevši u snijegu, noć morali provesti u svojim automobilima.

U Sjevernoj Rajni-Westfaliji tijekom jutra zabilježeno je 1.200 prometnih nesreća, no bez žrtava. Poremećen je i promet na zračnim lukama u Hamburgu, Muenchenu, Stuttgartu i Duesseldorfu, a tri berlinske zračne luke zatvorene su bile tri sata zbog štrajka upozorenja. Otkazano je stotinjak letova, domaćih i međunarodnih.

 U štrajku je sudjelovalo 450 od 1.650 djelatnika zračnih luka, osobito vatrogasci. Snježna nevremena u petak su pogodila i Španjolsku. Više od stotinu sela na sjeveru zemlje izolirano je od svijeta zbog snježnih nanosa od gotovo metar, a prekinute su i prometne veze prema otoku Mallorci na čije je plaže također napadao snijeg. Nevremena su pošteđeni jedino južna regija Extremadura i Kanarski otoci.

Pročitajte više