Strava u Rijeci: Kći je ležala u krvi. Rekao mi je "Dođi kurvo da i tebe sredim"

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

''BILA sam u kući kada sam čula: ''Upomoć! Upomoć!'' Istrčala sam do naše kapije... Milka je ležala, a susjed Merdanović je imao u ruci veliki koljački nož. ''Evo, sredio sam je! Dođi, kurvo stara, da i tebe sredim!'', rekao mi je. Onda je otrčao u kuću. Kći je ležala u krvi. Zvala sam policiju, Hitna je brzo došla, ali se život moje Milke ugasio'', rekla je kroz suze 76-godišnja majka Anka Jakovljević tragično preminule Milke Grivičić za Novi list

''Zašto nije mene ubio?! Milka mi je bila jedino dijete! Zvala je upomoć, a dok sam ja izašla iz kuće već ju je ubio velikim, koljačkim nožem. Našla sam je kako leži na ovom uskom puteljku, uz razbacane stvari, i namirnice, koje je meni htjela donijeti. Mojoj Milki život se brzo ugasio nakon napada susjeda Džemala Merdanovića. Strašno me zaboljelo kada mi je tada još rekao: ''Dođi, evo, sredio sam ti je! Ugasio sam je!'' Jao, zašto nije mene ubio!?'', zavapila je tužna majka 55-godišnje Milke Grivačić koja je ubijena je u utorak poslijepodne nakon dugogodišnjeg sukoba oko prilaznog puta između nje i njena prvog susjeda Džemala Merdanovića kojeg riječka policija sumnjiči za stravičan zločin.

Konstantno im je prijetio smrću

Novi list donosi kako im se Grivičić zbog Merdanovića obratila još 2012. godine.

"Ili će nas pobiti ili nas žele iseliti. Na sudu govori ''Grivičići ovdje nemaju ništa.'' Prijetnje smrću imamo konstantno. Bojim se za mamu i tatu te za svoje troje djece. Zamislite kad mi je kćeri od deset godina rekao ''J... ti mater, nećeš ovuda.'' Sina mi je napao na javnoj cesti, a njegova žena mi je napala stariju kćer'', jadala se žrtva brutalnog zločina.

U lipnju 2012. njezini roditelji preko noći više nisu mogli do svoje kuće jer je muškarac, koji im je šest godina kasnije ubio kćer, tada zagradio put koji vodi do njihove kuće.

''To je toliko besmisleno kad vi morate dokazivati da uopće postojite. Na sud dovode ljude koji tvrde da nas nikada nisu vidjeli. To je apsurd. Put je javno dobro uknjiženo 1990. godine. On kaže da je to odredio neki idiot i da je to njegovo dvorište. Prvo je prošle godine na kraj puta postavio vrata koja su se otvarala jedva pola metra zbog čega smo podigli tužbu. Krenuo je tada s uništavanjem puta, pa su na ostatak puta koji vodi do naše kuće bacali zemlju, žar od roštilja, natapali vodom, a poštaru nisu dozvoljavali da nam donosi poštu. Njihov odvjetnik je poslao i zabranu prolaska bez ikakve sudske odluke'', objašnjavala je očajna Milka Grivičić. 

Žrtva predvidjela vlastiti kraj

Podsjetimo, grozan zločin dogodio se na Gornjem Zametu u Rijeci na adresi Stari put 13a, a baš na tom prilaznom putu dogodilo i samo ubojstvo. Jezivo je što je u svojoj jadikovki Novom listu žrtva predvidjela i vlastiti tragični kraj. ''Ili će nas pobiti ili nas žele iseliti...'', rekla je Grivičić prije šest godina. 

Kada je sud donio rješenje kako je roditelji ubijene mogu vratiti kući, ubojica je u pratnji supruge Slavice posjetio redakciju spomenutog lista i novinarima rekao ''Gospođa sutkinja me uopće nije htjela saslušati. Oduzela mi je pravo glasa. Pitam se s kojim pravom. Meni preostaje jedino izaći na trg, politi se benzinom i zapaliti.'' Godine sukoba i prijetnji, završile su tragično. 
 

Pročitajte više