topusko: j. kosor otvorila seminar za korisnike pasa vodiča slijepih

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Topuskom seminar za korisnike pasa vodiča slijepih, priopćeno je iz Ministarstva obitelji.

Trodnevni seminar održava se uz potporu Ministarstva obitelji, a okuplja 50 uzvanika i 28 slijepih osoba koje koriste pomoć pasa vodiča.

Na susretu u Topuskom potvrđena je dobra suradnja Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, koja je organizirala seminar, s ministricom Kosor, a dogovoreni su daljnji zajednički programi u sklopu projekta pomoći slijepim osobama.

Sudionici seminara govorili su o svojim svakodnevnim problemima te izrazili zadovoljstvo sve većom solidarizacijom okoline prema slijepim osobama i psima vodičima.

Ministarstvo će pomoći udruzi u provedbi aktivnosti koje će se organizirati u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa, a Kosor je preuzela pokroviteljstvo nad nizom akcija kojima se trebaju prikupiti sredstva za izgradnju Centra za školovanja pasa vodiča.

Prvi takav veliki događaj bit će gostovanje milanske Scale početkom listopada u Zagrebu, najavljuje se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više