Srbija donirala Sarajevu 10 tisuća doza cjepiva

Foto: Pixsell

AVION iz Srbije s 10 tisuća doza cjepiva za Kanton Sarajevo sletio je u zračnu luku u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Avion s cjepivima sletio je nešto prije 15 sati, a srbijanskog ministra zdravstva, koji je također stigao predati donaciju, dočekali su premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i kantonalni ministar zdravlja Haris Vranić, piše Klix.ba.

"Vlada Kantona Sarajevo pratit će ovu donaciju svojom gestom isporukom paketa u Republiku Srbiju u protuvrijednosti cjepiva. Vjerojatno će biti riječ o dolasku u Kanton Sarajevo i boravku u našim hotelima na račun vlade putem bonova", rekao je Forto.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je jučer na konferenciji za novinare da će vlada te zemlje donirati dodatne doze cjepiva za BiH, odnosno građane Kantona Sarajevo.

To je ukupno 20.000 doza AstraZenece, dovoljno za cijepljenje 10.000 ljudi, a za sada je stigla samo prva tura, dok će ostatak potreban za docjepljivanje stići naknadno.

Brnabić je tada naglasila da je trenutno u fokusu Srbije cijepljenje njihovih stanovnika, ali da će u bilo kojem trenutku, koliko god je to moguće, pomoći susjednim zemljama i gradovima.

Podsjetimo, Srbija je Federaciji BiH već donirala cjepiva AstraZeneca.

Pročitajte više