U Brčkom rastrojeni muškarac ubio susjede pa presudio i sebi

U PETAK oko 19 sati je u BiH, u selu Ograđenovac, u blizini Brčkog, 53-godišnji Mustafa Glođić, iz lovačke puške, ubio svoje susjede, 50-godišnjeg Izeta Zohorovića i 45-godišnju Fikretu Zohorović, a zatim je presudio i sebi.

Kako prenose Nezavisne novine, obitelj Zohorović je s Glođićem bila u jako dobrim odnosima, zajedno su ispijali kave i pomagali si u poslovima pa motivi ovakve tragedije svima ostaju nejasni.

"Osoba koja je izvršila dvostruko ubojstvo, a zatim nedaleko od obiteljske kuće žrtava i samoubojstvo, prema prvim informacijama, bila je u dobrim odnosima s ubijenima, pa je motiv, kako se pretpostavlja, psihička rastrojenost ubojice", rekao je glasnogovornik policije u Brčkom, Halid Emkić.

Prije pokolja kćeri rekao: Kad se vratim, ubit ću i tebe!

"Izet i Mustafa su živjeli u slozi i bliskim dobrosusjedskim odnosima. Nije bilo ni trunke nesporazuma, a više je kave popio s njim nego sa mnom. I jučer su zajedno radili neke poslove i pomagali jedan drugome. Moj brat je u petak otišao liječniku jer se, kako mi je rekao, nije osjećao dobro. Po povratku je svratio do mene i otišao kući, a zatim smo poslijepodne obojica sjedili sa Zohorovićima na kavi", ispričao je novinarima potreseni brat Mustafe Glođića, Suljo Glođić.

Tragedija je šokirala i Rešida Zohorovića, brata ubijenog Izeta. On je rekao kako misli da je do tragedija posljedica psihološkog rastrojstva i bolesti, a nikako nekog nesporazuma ili neriješenih problema.

Nezavisne novine neslužbeno doznaju da je Glođić, kad je s puškom krenuo k susjedima, kćeri rekao: "Kad se vratim, ubit ću i tebe!", no kako ga ona nije ozbiljno shvatila.

I.M.
Foto: Nezavisne novine

Pročitajte više