U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 29 novozaraženih, jedna osoba umrla

Foto: FaH

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 12 utvrđeno brzim antigenskim testom, a jedna osoba je umrla, dok su se 52 osobe oporavile, izvijestio je u petak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je jedanaest osoba iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, četiri iz Korčule, tri iz Konavala, dvije iz Lastova te po jedna s Mljeta, iz Ploča, Stona i Vele Luke. Ukupno je zaraženo 15 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Umro je muškarac iz Dubrovnika rođen 1942. godine.

Izliječene su 52 osobe, od kojih 12 iz Dubrovnika, 11 iz Korčule, šest iz Blata, po pet iz Vele Luke i Ploča, tri iz Metkovića, po jedna iz Lumbarde, Smokvice, Stona, Zažablja i Župe dubrovačke te pet koje nemaju prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 41 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji se nalazi 837 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, od čega dva na granici, što je ukupno 125 od početka pandemije. Od jučer obrađena su 162 uzorka, a od početka pandemije ukupno 32.155.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više