KORONAVIRUS U SVIJETU

U Južnoj Australiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

Ilustracija: EPA

JUŽNA AUSTRALIJA, peta australska savezna država po broju stanovnika, izvijestila je o jednom novom slučaju zaraze koronavirusom, što je umanjilo strah od mogućeg trećeg vala pandemije u toj zemlji koja je velikim dijelom iskorijenila virus.

Južna Australija u ponedjeljak je ponovno uvela obvezu društvene distance nakon što je otkriven 21 slučaj zaraze, što je bio prvi lokalni prijenos virusa u devet dana.

Premijer Južne Australije Steven Marshall rekao je da su masovna testiranja do sada identificirala samo jedan novi slučaj.

"Puno je ljudi, govorim o stotinama i stotinama ljudi, izolirano, podvrgli smo ih testu i u ovoj fazi imamo samo jednu novu infekciju", rekao je. 

Australija je dosad zabilježila oko 27.800 slučajeva zaraze i 906 smrtnih slučajeva, što je mnogo manje od niza razvijenih zemalja.

Najveće žarište bila je država Victoria, koja je prisilila gotovo pet milijuna ljudi na strogo zatvaranje više od 100 dana.

Epidemija je sada zaustavljena, a Victoria tijekom posljednjih 16 dana nije bilježila nove slučajeve.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više