U Lisinskom koncert tradicionalne japanske glazbe

U dvorani "Vatroslav Lisinski" sutra će se održati koncert tradicionalne japanske glazbe "Tsugaru shamisen", a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je oboljelima od dijabetesa u Hrvatskoj. L

Prihodom od ulaznica kupit će se uređaji za praćenje razine glukoze u krvi, koji će preko Hrvatskoga saveza dijabetičkih udruga biti dani na korištenje dijabetičarima širom Hrvatske, posebno oboljeloj djeci, rekao je danas na konferenciji za novinare Miljenko Gvozdić, predstavnik Toyota Croatie, glavnoga sponzora koncerta.

U Hrvatskoj ima 170 tisuća dijabetičara, od kojih je 800 djece, rekla je predsjednica Hrvatskog dijabetološkog društva Mensura Dražić, napomenuvši kako se svake godine poveća broj djece oboljele od dijabetesa za 60 do 70.

Pet priznatih japanskih glazbenika - Michihiro Sato, Michiyoshi Sato, Shozane Tanabe, Masaki Yoshimi te Sachiko Kaiho, predstavit će tradicionalne japanske instrumente i glazbu te mogućnosti tih drevnih instrumenata u interpretaciji nešto modernijih zvukova.

Pokrovitelj je koncerta japanska zrakoplovna kompanija ANA, Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb, a podršku daje i japansko veleposlanstvo.

(Hina) xmb ymc

Pročitajte više