U LONDONSKOM TOWER MUZEJU OTVOREN POSEBAN ODJEL ZA DJECU

Povijesni londonski muzej Towera unio je veliku novinu u muzejsku praksu diljem svijeta otvorivši poseban odjel za djecu u kojem mladi posjetitelji mogu isprobavati povijesne kostime i igrati se s imitacijama starog oružja i engleskih krunskih dragulja. L

Tisuću godina stara engleska tvrđava svoju ovogodišnju muzejsku sezonu obogatila je drugim ponudama. Tako će krajem mjeseca (28. travanja) otvoriti posebnu postavu izložbe koja proučava slavne zatočenike u razdoblju između 11. i 20. stoljeća. Među njima su Anne Boleyn, Guy Fawkes, Thomas More, princeza Elizabeth, Lady Jane Grey, Walter Raleigh i Rudolf Hess.

Potom se u tematskoj izložbi "Napad na Tower" potkraj svibnja rekonstruiraju događaji iz 1471. kada je lord Fauconberg napao Tower kako bi oslobodio zatočenog kralja Henrya VI.

Londonski Tower je među najimpresivnijim i najbolje očuvanim srednjovjekovnim dvorcima u Europi. On je igrao važnu ulogu u mnogim svjetskim događajima i u engleskoj povijesti, a danas je jedan od najposjećenijih londonskih povijesnih muzeja.

(Hina) xkga ysd

Pročitajte više