U nasadu marihuane kod Ozlja policija zatekla muškarca, slijedi kaznena prijava

U DONJEM Oštrom Vrhu kod Ozlja policija je u nasadu marihuane u ponedjeljak zatekla muškarca poznatoga identiteta protiv kojega slijedi kaznena prijava županijskom Državnom odvjetništvu zbog zloporabe opojnih droga, proizvodnje i preprodaje

U pretresu obližnje nenaseljene kućice pronađeno je oružje koje je također dovedeno u vezu s osumnjičenikom koji nije uhićen jer je pri pokušaju uhićenja pružio otpor i pobjegao.

Ali, policija je već za njim raspisala tjeralicu i intenzivno traga za osumnjičenikom, rekao je danas na mjestu događaja načelnik Ureda načelnika PU karlovačke Ivica Margarin.

Nasad marihuane pratila je policija još od proljeća kada je ustanovljeno da se u zabiti gotovo nenastanjenoga Donjeg Oštrog Vrha nalazi parcela veličine 90 četvornih metara sa sedam gredica i 14 redova zasađenih indijskom konopljom - marihuanom, ali se nasad nije dirao kako bi se uhvatio počinitelj te nezakonite proizvodnje. Polovina od ukupno 400-tinjak biljaka zrela je za berbu i sušenje ali na tržište neće doći jer će nakon očevida i vještačenja biti uništena.

Voditelj Odsjeka za droge PU karlovačke Darko Pavličić rekao je danas na mjestu događaja da se s te parcele moglo ubrati šest do sedam kilograma suhe biljne tvari koja na ilegalnom tržištu u prodaji na veliko vrijedi od 30 do 35 tisuća kuna, a na malo je cijena jedan euro za jedan gram što bi bilo i više od 50 tisuća kuna. Prinos je takav zbog izrazite suše dok bi u povoljnijim klimatskim uvjetima proizvodnja trebala biti i dvostruko veća.

U pretresu napuštene obližnje kućice nađena je puška M48 i automat američke proizvodnje Thompson te jedan pištolj, ukupno 479 komada raznoga streljiva i 11 komada 50-gramskog lijevanog trotilskog eksploziva.

Policija nije navela identitet osumnjičenika iz Karlovačke županije, ali je na mjestu događaja rečeno da postoji veza između pronađenoga oružja i osumnjičenika.

"To je još jedan primjer koji potvrđuje da droga i oružje idu zajedno", komentirao je načelnik Ureda načelnika Ivica Margarin.

Pročitajte više