U prvom obraćanju s prozora Papa čestitao pravoslavni Uskrs i praznik rada

PAPA Benedikt XVI. u nedjelju se prvi puta obratio vjernicima s prozora papinskoga apartmana na Trgu sv. Petra i čestitao Uskrs Istočnoj Crkvi, te blagdan sv. Josipa Radnika.

Benedikt XVI. na početku svog prvog obraćanja u nedjelju u podne s prozora na Trgu sv. Petra u povodu molitve Kraljice Nebeske, koja se moli u razdoblju poslije uskrsa umjesto Angelusa, podsjetio da je to bio redovni sastanak s vjernicima Ivana Pavla II. tijekom više od četvrt stoljeća njegova pontifikata.

"Mi ga osjećamo bližim", rekao je Benedikt XVI. o Ivanu Pavlu II. i vjerojatno će se i on svake nedjelje s tog prozora obraćati vjernicima, te je svima zahvalio na molitvi i čestitkama u povodu njegova izbora za Petrova nasljednika.

Na Trgu sv. Petra ove sunčane i tople nedjelje bilo je više desetaka tisuća vjernika, koji su došli pozdraviti Benedikta XVI. Papa je na starogrčkom jeziku čestitao vjernicima Istočne Crkve Uskrs (Krist je uskrsnuo) te još jednom pozvao na jedinstvo svih kršćana.

"Sva vjera i hvala Njemu, koji je naš zajednički Gospodin i koji nas pozova na put u puno zajedništvo", rekao je Benedikt XVI.

Nakon toga Papa je podsjetio da je danas 1. svibnja, blagdan sv. Josipa Radnika, koji je utemeljio Papa Pio XII. točno prije 50 godina, da bi posvjedočio Isusa u radu. "Želim da ne uzmanjka rad, posebno za mlade", rekao je Benedikt XVI. i udijelio svima apostolski blagoslov.

Pročitajte više