Udruga koju je osnovao Grmoja besplatno vozi ljude na prosvjed protiv Istanbulske

 Foto: FaH

U SPLITU je za 12. travnja zakazan novi prosvjed klerikalne desnice protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, a zanimljivo je da u organizaciji besplatnog prijevoza na prosvjed iz Metkovića u Split sudjeluje udruga Narenta, među čijim je osnivačima i istaknuti političar Mosta Nikola Grmoja.
 
Na desničarskim portalima se tako ovih dana širi sljedeća obavijest: “Svi zainteresirani koji žele ići na prosvjed mogu se javiti na mobitel 098 96 22 670. Prijave za prijevoz zaprimaju se zaključno sa srijedom (11. travnja) do 18 sati. Autobusi za Split polaze na dan prosvjeda 12. travnja (četvrtak) u 15 sati s autobusnog kolodvora u Metkoviću.”
 
Udrugu Narenta, koja je dobila po latinskom nazivu za Neretvu, Grmoja je s nekoliko istomišljenika osnovao u svibnju 2010. godine. Udruga je održala niz tribina, prvu pod nazivom „Možemo li sačuvati i promicati kršćanske i obiteljske vrijednosti u procesu približavanja Europskoj uniji“. 
 
Grmoja osnovao udrugu Narenta kao odgovor na krizu vrednota prouzročenu diktaturom relativizma
 
Mladi aktivist Grmoja govorio kako je njegova udruga nastala kao odgovor na krizu vrednota prouzročenu diktaturom relativizma te je stoga potrebna kulturna i moralna obnova hrvatskog društva putem građanskih inicijativa. U Metković su na jednu od tribina doveli i poznatog kanadskog katoličkog pisca Michaela O’Briena, poznatog po seriji apokaliptičkih romana u kojima se promiče katolički fundamentalizam.
 
Grmoja je uostalom i izjavio da najvjerojatnije neće glasati za ratifikaciju Istanbulske konvencije u saboru, doduše pozivajući se na to da ona ugrožava hrvatsku suverenost, dok je većinom izbjegavao priče o izmišljenoj “rodnoj ideologiji”. Čelnik Mosta Božo Petrov, koji je svojedobno bio kandidat Hrasta na lokalnim izborima, također je protiv Istanbulske konvencije.

Pročitajte više