Uhićen u Makarskoj, tražen u Njemačkoj zbog šverca 10 kilograma amfetamina i pljačke u Laberweintingu

Foto: FAH

U MAKARSKOJ je uhićen 57-godišnji Slavko Pavlović, tražen u Njemačkoj zbog više kaznenih djela.

> Reagiranje Slavka Pavlovića

Hrvatska policija postupala je po europskom uhidbenom nalogu, kojeg je tri dana prije njegovog uhićenja raspisao Ured javnog tužitelja u Augsburgu, i to zbog kaznenog postupka za zlouporabu opojnih droga, tjelesne ozljede i razbojništva.

Pavlovića sumnjiče da je u veljači i ožujku prošle godine u Nizozemskoj i Njemačkoj po uputama Ivana M., zajedno sa osobom pod nadimkom Boksač i još nekim osobama, među kojima su i Dragan Č. te A. Dren, dogovorio isporuku 10 kilograma amfetamina. Sumnja se da ga je po dogovoru predao Ivanu I. u Augsburgu, koji je amfetamin prodao radi zarade na cijeni.

Supružnike opljačkali, prijetili im paljenjem Lamborghinija

Pavlović se sumnjiči da je bio dio grupe koja je počinila razbojništvo u obiteljskoj kući u Laberweintingu. Maskirani i naoružani 7. ožujka prošle godine, oko 22.10 sati petorica su upali u kuću supružnika S. Z. i W. Z. Vezali su ih, začepili usta ljepljivom trakom i tražili da im predaju nakit i novac. S. Z. je udaren u lice, a pljačkaši su žrtvama prijetili i paljenjem njihovog automobila marke Lamborghini. Odnijeli su 100 tisuća eura novca i nakita.

Vijeće Županijskog suda u Splitu dozvolilo je predaju pod uvjetom da se Pavlovića bez dopuštenja RH ne smije kazneno goniti za druga djela, niti smije biti predan drugoj državi članici radi kaznenog progona. Određen mu je pritvor, dok se ne obave tehničke formalnosti oko njegove predaje.

Pročitajte više