VIDEO Ometali Oparin govor: "Split je k***c, a gradonačelnik od k***a"

PRILIKOM otvaranja izložbe u staroj gradskoj vijećnici na Pjaci aktivisti su glasnim puštanjem glazbe iz prijenosnih zvučnika ometali govor splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, javlja Dalmacija Danas.

Na ovaj način željeli su ukazati na izazove koje donosi novi komunalni red te na Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti koja je regulirala radno vrijeme ugostiteljskih objekata, ali i dopušteno vrijeme puštanja glazbe s vanjskih razglasa.

"Očekujemo da se od sutra počinje primjenjivati gašenje zvučnika od 23:30. 10 godina radimo na zaštiti baštine. Ali na svakom koraku je korupcija i nepotizam", rekao je Marin Krpetić nakon performansa. 

"Nije problem novog komunalnog reda nego glava"

Dalibor Popović je s malog zvučnika pustio glazbu, a unatoč tomu što se Krstulović Opara nije dao smesti, kamere su bile uperene u aktiviste.

"Uvijek dobijemo zatvorena vrata od strane Grada. Imamo obljetnicu 40 godina UNESCO-a, a toliko strateških dokumenata nije napravljeno. Ovo nije održivo. Nastavlja se pogodovanje pojedincima. Nije problem novog komunalnog reda nego glava. Dubrovnik ima gradonačelnika koji jako dobro radi posao zadnje dvije godine. Split je k***c od grada, imamo gradonačelnika od k**ca", rekao je Dalibor Popović.

Gradonačelnik nije komentirao njihov performans, piše Dalmacija Danas.

Pročitajte više