Vijeće Hrt-a odbilo programsko usmjerenje televizije, a potvrdilo radija

Nakon što je odbilo raspisati javni poziv za imenovanje novog Programskog vijeća, Vijeće HRTa na današnjoj sjednici ponovno nije podržalo programsko usmjerenje nacionalne televizije.

Programsko usmjerenje HTV-a, na temelju kojeg se izrađuje i programska shema, Vijeće je prvi puta odbilo potvrditi u siječnju ove godine.

Tadašnju glavnu urednicu Jasnu Ulagu-Valić Vijeće je obvezalo da ponovno pripremi i ´jezično dotjera´ programsko usmjerenje, te u njemu navede i obrazloži sve izmjene i odstupanja od programske sheme usvojene u svibnju pošle godine.

No, ni nakon izmjena usmjerenja Vijeće danas taj dokument nije prihvatilo, a vijećnici su u raspravi iznijeli niz prigovora na rad nacionalne televizije.

Vijeće je pohvalnim ocijenilo rad Hrvatskog radija, a njegovo je programsko usmjerenje podržano jednoglasno.

Prihvatilo je i ostavku bivšeg predsjednika tog tijela Vlatka Silobrčića, dok će o njegovu nasljedniku raspravljati na sljedećoj sjednici.

Po prvi puta je danas na sjednici Vijeća sudjelovao novi predstavnik Matice iseljenika Jerko Runje. On je u tom tijelu zamijenio Jakšu Kušana koji je krajem prošle godine podnio ostavku nezadovoljan što Vijeće nije moglo utjecati na promjenu stanja na HRT-u.

Pročitajte više