Vučić: Putin mi se ispričao

Foto: EPA

ALEKSANDAR VUČIĆ, predsjednik Srbije, rekao je da mu se Vladimir Putin osobno ispričao za nedavnu objavu ruske glasnogovornice ministarstva vanjskih poslova na Fejsu kojom je sprdala srpskog predsjednika dok je u Bijeloj kući potpisivao sporazum s Kosovom.

"Ni predsjednik Putin, a ni Lavrov mi se nikada ni za što nisu ispričavali, ali za Zaharovu jesu", rekao je Vučić u intervjuu za RTS.

Vučić je dodao da je tim potezom "jedan od najmoćnijih ljudi svijeta pokazao što je pristojnost te kazao da iza te objave ne stoji ruska država. Istaknuo je da se po ruskoj reakciji "vidi koliko Rusija poštuje njega osobno, ali i Srbiju te da nije slučajno da je od ruskog predsjednika dobio Orden Aleksandra Nevskog".

> Ruska glasnogovornica sprdala Vučića na Fejsu, on uzvratio: Primitivno i vulgarno

Zaharova sprdala Vučića na Fejsu pa se ubrzo ispričala

Podsjetimo, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova je na svom Facebooku objavila fotografiju na kojoj Vučić sjedi u stolici ispred predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, a uz nju tekst: "Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je stavljena kao da ste na ispitivanju, sjedite kao na fotografiji #2 tko god da ste. Vjerujte mi." 

Ispod te fotografije objavila je kadriranu fotografiju glumice Sharon Stone s prekriženim nogama iz eksplicitne scene iz filma Sirove strasti.

Vučić je tu objavu nazvao "primitivnom i vulgarnom", a ubrzo su stigle i reakcije ostalih srpskih dužnosnika koji su objavu Zaharove na Facebooku shvatili kao uvredu predsjednika Aleksandra Vučića zbog njegova nedavnog boravka u Washingtonu.

Nakon više tisuća dijeljenja te objave na društvenim mrežama, u Srbiji je uslijedila salva reakcija pa je ministar obrane Aleksandar Vulin Zaharovu optužio da je uvrijedila predsjednika Srbije i sve koji i Rusiju i Srbiju "brane na težim mjestima od društvenih mreža".

"Neprijatelji Srbije i Rusije su danas obradovani sitnom zlobom Zaharove. Iza Vučića ostaju djela, iza Zaharove zloba koje će se sramiti", naveo je Vulin u pisanoj izjavi koju je proslijedilo Ministarstvo obrane.

Vulin napao Zaharovu, reagirao i direktor Ureda Vlade Srbije za Kosovo

"Veličina čovjeka se ne mjeri ni veličinom stolice na kojoj sjedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda", prekorio je Vulin glasnogovornicu ruskog ministarstva.

Reagirao je i direktor Ureda Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić, poručivši Zaharovoj da se srami.

"A zamisli taj predsjednik (Vučić) nijednu ružnu riječ protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mjestu (Bijeloj kući). A zamisli taj predsjednik je kod ruskog predsjednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo!" poručio je Đurić Zaharovoj na Twitteru.

Pročitajte više