Zadarska županija i Plovdivska oblast dogovorili suradnju

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U ZADRU je potpisan Memorandum o prijateljstvu i suradnji između Zadarske županije i Plovdivske oblasti iz Bugarske kojim dvije regije suradnju planiraju razvijati kroz gospodarstvo, poljoprivredu, kulturu, sveučilišta i na drugim područjima.

"Dijelimo zajedničke europske vrijednosti i uvjeren sam da ćemo u budućnosti razviti aktivnu suradnju naših regija“, istaknuo je zadarski župan Božidar Longin.

Guverner Plovdivske oblasti Yordan Ivanov kazao je kako su intenziviranje gospodarskih odnosa i gospodarski razvoj prioritet ne samo za Plovdivsku oblast nego i za Zadarsku županiju.

"Smatramo da je potpisivanje ovog memoranduma katalizator za intenziviranje tih odnosa. Za nas je to utvrđivanje jedinstva Europe u ovim teškim vremenima. Hrvatska može biti dobar primjer Bugarskoj što se tiče decentralizacije lokalne samouprave", rekao je Ivanov.

Uz povelje s češkom Južnomoravskom regijom, slovačkim Trnavskim samoupravnim krajem, mađarskom Baranjskom županijom, poljskim Potkarpatskim vojvodstvom, talijanskim Venetom i kineskim Hainanom, Plovdivska oblast je sedma međunarodna regija s kojom je Zadarska županija uspostavila suradnju.

Pročitajte više