Zbog skeča o avio-nesreći prijenos dodjele "Emmyja" izazvao skandal

SINOĆNJA ceremonija dodjele američkih televizijskih nagrada "Emmy" je započela skečom u kome je popularni voditelj i zabavljač Conan O´Brien parodirao uvodnu scenu TV-serije "Izgubljeni", u kojoj se ruši putnički zrakoplov s desetinama ljudi.

Samo po sebi to ne bi izazvalo posebnu pažnju da dodjela nije emitirana na isti dan kada se u gradu Lexington u državi Kentucky srušio putnički zrakoplov s 50 putnika, te tom prilikom poginulo 49 ljudi.

WLEX Channel 18, leksingtonska TV-postaja koja pripada mreži NBC, je prenosila dodjelu "Emmyja", a zajedno s njom i skeč. Međutim, Tim Gilbert, predsjednik postaje, tvrdi da je za uvodni segment doznao tek kada je kod kuće gledao prijenos s obitelji.

"U pitanju je bio direktan prijenos, te smo bili potpuno nemoćni", tvrdi Gilbert i dodaje kako bi, da je znao o kakvom skeču je riječ, odmah prekinuo s prijenosom.

Potez NBC-ja je nazvao "neosjetljivim" prema žrtvama tragedije, a slični stavovi se mogu čuti kod mnogih američkih komentatora, koji drže da je NBC mogla ili emitirati nešto drugo ili jednostavno odustati od skeča.

Gilbert je, pak, najavio da će od NBC-ja zatražiti službenu ispriku.

>>> Skeč možete pogledati ovdje

D.A.

Pročitajte više